Proteinkilder: Få protein ind i din trænings-kost

Du har nok stået overfor spørgsmålet: “Jamen, hvor får du så din protein?”, når du har oplyst om, at du er vegetar eller veganer. Det er et så omdiskuteret et spørgsmål, at du måske bliver træt bare ved tanken om at skulle forklare og forsvare dine kostvalg. De fleste ved, at grønne grøntsager er en proteinrig fødevare og med en varieret kost behøver man ikke at gå ned på protein.

Hvis du står overfor et nyt træningsprogram, hvor du har brug for endnu mere protein til opbygningen af dine muskler, så læs videre. Vi giver et run-down af fødevare med et højt protein indhold. Så hvis spørgsmålet bliver nævnt igen, kan du blot sende dem denne artikel.

Protein: mængde og virkning

Der er tre makronæringsstoffer, som vi skal have for kroppens stofskifte, funktion og struktur. Protein er en af de tre sammen med fedtstoffer og kulhydrater. Disse makronæringsstoffer er med til at booste immunforsvaret, hjælper produktionen af enzymer og hormoner og er en stor komponent i muskelvæv – dette er nogle af de funktioner der er påvirket.

Så hvor meget protein skal du bruge i din kost? En voksen person skal som regel om dagen indtage mellem 0,8 og 1,5 g. pr. kilo kropsvægt. Hvis du styrketræner, er der et større behov for protein.

Proteinrige ingredienser

Der er mange ingredienser der er proteinrige. Der er også en række grøntsager der indeholder mere protein pr. 100 gr. end der er i kød. Kylling har omkring 22 g. protein pr. 100 g. og svine- og oksemørbrade har omkring 20-21 g. protein pr. 100 gr.. Af de animalske produkter er ost (30< g. protein) en god proteinkilde.

Hvis du udelukker alle animalske ingredienser, er der her en liste over grøntsager, bælgfrugter og nødder med mere protein end ovenstående kød.

  • Sojabønner: 36 g.
  • Jordnød: 25 g.
  • Mandler: 21 g.
  • Kikærter og røde kidneybønner: 20 g.
  • Hørfrø: 25 g.
  • Peanuts: 24 g.
  • Mandler: 21 g.

 

Så er kosten er på plads. Har du styr på træningstøjet? Hos FUSION kan du finde lige det du har brug for når du skal træne.