Få styr på dit kolesteroltal med simple initiativer

salat

Som din læge formentlig allerede har sagt til dig, er det et råd over dem alle, når det gælder kolesteroltallet – tab dig.

Et for højt kolesteroltal kommer som oftest i forbindelse med for høj vægt. Hvis vægtskålen er for tung, stiger kolesteroltallene. Hvis du taber dig, falder de alle sammen.

Derfor bliver rådene ofte bundet sammen. For en ny kost kan gøre dig slankere og motion det samme, men begge disse uden tab at vægten har ikke samme effekt som det blotte vægttab. Forvirret?

Hvem har for højt kolesteroltal?

Mange mennesker kan have for højt kolesteroltal. Faktisk regner man i Danmark med at op mod 25 % har for højt kolesteroltal – i større og mindre grad.

I høj grad er det høje kolesteroltal forbundet med en høj vægt. Højt indtage af mættet fedt og fedt er giver en kolesteroltal, som ingen af os har godt af.

Hvis du vil blive klogere på kolesterol, så klik din ind på linket.

Du finder mange forskellige misinformationer online, som du ikke kan bruge til særlig meget. Du kan f.eks. blive rådet til at tage CDB olie, hvilket ifølge videnskaben ikke har meget på sig andet en placebo.

Hvis man skal lytte til videnskaben er der et råd, som du skal følge – tab dig.

Nu kommer så det spændende spørgsmål i forhold til forhøjet kolesteroltal – hvordan taber man sig? Her er der igen en masse råd og placeboråd, du kan finde online som i diverse kurbøger. Grundlæggende er vi mennesker bygget meget simpelt. Hvis du indtager flere kalorier, end du forbrænder, øger du din vægt.

æg

Dyrk motion og spis sundt

Allerede nu kan den kløgtige læser måske spotte en fejl. Hvorfor skal du nødvendigvis spise sundt? Så længe du forbrænder mere, end du indtager, er det vel ligegyldigt?

Her er svare meget klart ja. MEN vi skal også gerne ramme den rette mængde kulhydrater, fedt og protein. Det behøver ikke være sund stenalderkost eller andet. Det skal blot være sundt, som i efter lægernes anbefalinger.

Desuden giver en sund og energiholdig kost dig mere energi og lyst til at bevæge kroppe. Lyder det underligt, så tag og spis en stor pizza. Dagen efter spiser du så en stor salat. Fortæl med ærlighed i stemmen, at du havde samme energiniveau efter hvert af disse måltider.

Medmindre du og din krop er et videnskabeligt unikum, vil du opleve mere energi til en løbetur ved salaten end pizzaen.

Følg mors gamle råd

Sidste råd har du formentlig hørt før. Som mange af vores mødre fortalte, da vi var små – alt med måde.

Det er tilladt at spise en pizza, tilladt at drikke en øl eller en cola. Det er bare også tilladt at løbe en tur, tage en salat eller hoppe et måltid over.

Så længe du kigger på tallene på vægtskålen og bemærker, at tallene bliver mindre og mindre, gør du noget rigtigt. Er du helt gået i sulte strække, skal du måske lige huske mors råd igen.

Der er så meget hjælp at hente til dit vægttab derude, så hold i og husk, du er slet ikke