Guide: osteopatisk behandling kan være gavnlig i disse tilfælde

Du har måske allerede hørt om den populære manuelle behandlingsform kaldet osteopati? Hvis ikke, vil du kunne lære meget mere om denne samt de specifikke behandlinger, som osteopati kan tilbyde.

Mange vælger nemlig i dag osteopati frem for andre behandlingsformer, da der her er et holistisk syn på kroppen, der giver de optimale forudsætninger for at blive symptomfri og genopleve den gode livskvalitet.

Hvordan det holistiske aspekt kommer til udtryk ved denne behandlingsform, vil du kunne læse mere om i det følgende.

Osteopati – kort fortalt

Osteopati er som nævnt en manuel form for behandling. Dette vil med andre ord sige, at der her udelukkende behandles med hænderne og den viden, der ligger til grund for det osteopatiske fag. Her vil man opleve, at ens sygehistorik og andre relevante detaljer om dine symptomer bliver anvendt konkret i behandlingen for at finde frem til de årsager, der ligger til grund for de smerter, du måtte opleve.

Det holistiske aspekt bidrager med et syn på kroppen som et samlet netværk på tværs af muskulaturer, nerver og blodkredsløbs. Det vil dermed ikke være ualmindeligt, at du ved en behandling for stærke knæsmerter eksempelvis vil blive behandlet i området omkring din hofte, da der her kan sidde nerver og skabe de smerter, du måtte opleve i knæet.

Den manuelle behandlingsform tager dermed højde for, at kroppens forskellige netværk konstant indgår i et sammenspil, og at det dermed er essentielt at behandle de omkringliggende områder på kroppen, der kan have en direkte effekt på din tilstand.

Hvilke tilstande kan osteopati hjælpe med?

Osteopatiske behandlinger kan prale af at give de helt rette forudsætninger for langvarige positive resultater for smertefulde tilstande. Og netop det overordnede begreb ’smertefulde tilstande’ er i denne forstand vigtigt at bide mærke i, da osteopatiske behandlinger ikke udelukkende tilbydes til enkelte tilstande, men kan tværtimod gavne et hav af forskellige tilstande.

Da osteopati, udover de osteopatiske principper, også inkluderer fysioterapi og kranio-sakral terapi, er der således rig mulighed for, at mange forskelligartede fysiske tilstande kan behandles med denne behandlingsform.

Blandt de mest almindelige tilstande ser man eksempelvis:

  • Diskusprolaps
  • Smerter i nakken
  • Irritabel tyktarm
  • Sportsskader

Osteopati er derudover en behandlingsform, der kan gavne alle aldersgrupper. Netop fordi de specifikke behandlinger, som en osteopat kan tilbyde, befinder sig på et bredt spektrum, er der mulighed for, at babyer såvel som ældre mennesker kan få god gavn af osteopati.

Skal man forberede noget inden behandling?

Før en osteopatisk behandling kan det være fordelagtigt at have gjort sig klart, hvad ens smertefulde tilstand mere præcist består af. Hvornår opstod den, og hvor er den placeret på kroppen? Disse spørgsmål er nogle, som en osteopat vil stille dig under sessionen, og det kan derfor være en fordel at have gjort sig nogle tanker om dette i forvejen.

Efter en behandling vil du, såfremt det er nødvendigt, blive guidet igennem en genoptræningsplan eller gennem generelle vejledninger og gode råd til at opretholde behandlingens korrigering af dine symptomer, for at du på denne måde selv kan være med til at sikre de bedste betingelser for den gode livskvalitet.