Hvor meget koster en katteforsikring?

kat-sover-koebstaederne-forsikring

Flere og flere vælger at købe katteforsikring, og det er ikke nogen tosset idé. Prisen på en god katteforsikring koster kun mellem 1.100 og 1.800 kr. om året, og det er faktisk forsvindende lidt sammenholdt med, hvad en tur hos dyrelægen og lidt medicin kan løbe op i.

En god katteforsikring koster ikke meget, men den kan spare dig masser af penge. Se her, hvad du skal være opmærksom på, før du køber syge- og ulykkesforsikring til din kat.

Og katte får rent faktisk skader og sygdomme. Fx kan de få et fremmedlegeme i poterne, få sår og udslæt eller spise ting, der giver en slem mave- eller tarminfektion. Så selvom det sådan set ikke er lovpligtigt at have en syge- og ulykkesforsikring til din kat, er det alligevel en fornuftig investering.

Vælg en forsikring med lav selvrisiko

Når du køber katteforsikring, skal du holde et vågent øje med selvrisikoen, dvs. den andel af dyrlægeregningen, du selv skal betale. Dyrlægeregninger løber hurtigt op, og derfor er der ikke meget vundet ved en katteforsikring med høj selvrisiko. Vælg i stedet en med lav selvrisiko. Så slipper du for at bekymre dig om regningen, når du mest af alt er bekymret for din kat.

Tjek, om forsikringen gælder i hele kattens levetid

Du kan som regel købe en katteforsikring fra din kat er nyfødt. Når du vælger, bør du også undersøge, om forsikringen gælder i hele kattens levetid. Nogle forsikringsselskaber dækker nemlig ikke katte efter en hvis alder, eller også kan de kræve, at du skal dokumentere, at din kat er rask ved at indsende en sundhedsattest.

Generelt er det en god idé at købe en katteforsikring, mens din kat endnu er ung og frisk. Det giver dig økonomisk frihed til at søge dyrlægehjælp, når det er nødvendigt, og passe godt på din kat, så du kan beholde den i mange år.