Psykolog til unge: Et emne der fylder meget i dag

psykolog til unge

Psykolog til unge kan være svært at tale om, få tid til og ikke mindst svært at finde.

Psykologhjælp til unge under 18 er et emne, der bliver talt meget om, især i disse dage. Der bliver til dels talt meget om, at der er flere unge, der har behov for psykologhjælp. Og til dels bliver der talt meget om, at der er for lange ventelister i det offentlige. Så de unge ikke kan få en tid til psykologhjælp før om meget, meget lang tid.

Privat psykolog til unge under 18

Denne situation er ikke optimal, og for nogle kan en privat psykolog være løsningen for den unge. I nogle tilfælde har disse nemlig en kortere venteliste, og det vil derfor være hurtigere for at den unge at komme til psykolog til unge.

Det psykiske og mentale helbred er ikke noget, der bør slækkes på eller nedprioriteres. Men i et samfund, hvor åbenbart rigtige mange unge har det dårligt, er der rift om pladserne hos psykolog til unge.

Der skabes et trygt rum mellem psykologen og den unge

En psykolog til unge betegnes bredt som en psykolog, der gennem sin praksis og sin uddannelse har haft fokus på at hjælpe unge med deres problemer. De er derfor erfarne i at tale med unge om deres problemer, på et niveau, der lige er i de unges ånd.

Psykolog til unge kan tage afsæt i mange forskellige emner, det kan være:

  • Depression og angst
  • Lavt selvværd
  • Manglende identitetsklarhed
  • Ensomhed
  • Livskriser

Vi ser i dag en tendens til, at mange unge føler, at de skal leve op til høje krav, for at de slår til. Mange medier taler i dag om, at sociale medier er med til at skabe denne følelse hos unge i dag. Det kan skabe ensomhed, dårligt selvværd og sågar stress. Det gør, at de unge føler, at de altid skal være på, og samtidig føle at man ikke slår til i ens eget liv.

Det kan også være at den unge har været udsat for en livskrise eller et tab, som har medført en svær situation, som psykolog til unge hjælper den unge igennem.

Og igen kan det også være, at den unge vil have hjælp til at komme videre og bearbejde fastlåste adfærdsmønstre, som ikke er hensigtsmæssige.

Hos psykolog til unge kan du som forælder være sikker på, at din teenager er i trygge hænder. Gennem samtaler vil der blive skabt et trygt rum, hvor den unge og psykologen kan tale åbent om problemer. Psykologen vil også skabe en plan, som forløbet hos psykolog for unge vil tage udgangspunkt i.

Nogle unge har svært ved at tale om deres følelser og det gør det svært for forældre, at hjælpe den unge. Psykolog til unge har erfaring og specifik uddannelse i at håndtere unge under 18, så de skal nok få den unge til at åbne op.