Sådan dyrker du et optimistisk mindset – og bliver lykkeligere i længden

Er du plaget af negative tanker, som du ikke kan slippe af med? Bare rolig, du er ikke alene. Det er helt normalt, og heldigvis er der råd for det. Der findes et hav af metoder til at leve et mere optimistisk, lykkeligt liv med mindre tankemylder.

Læs med her i artiklen, hvor vi har samlet vores råd til at nå dertil.

Flyt fokus fra dig selv – og over på andre

Mange af de negative tanker, som vi kan føle os overvældet af, stammer i bund og grund fra manglende selvtillid. Vi ser folk omkring os præstere bedre og udføre selvopofrende handlinger uden tvivl – i vores øjne – og vi bliver usikre. Er de bare bedre mennesker end os selv? Og dømmer de dig, fordi de kan se så soleklart som dig selv, hvor dårligt et menneske, du er?

Svaret er selvfølgelig nej – og generelt tænker andre mennesker ikke nær så ofte på os, som vi tror. I stedet for at fiksere på, hvad de tænker om dig, så prøv at flytte fokus til dem. Når du møder nye mennesker, så fokuser på virkelig at lære dem at kende. Lyt til dem, observer deres tøj og tilbehør for at finde ting at spørge ind til, og lad mødet være en positiv opdagelsesrejse. Du vil slet ikke have overskud til at bekymre dig om dig selv.

Tænk som Pippi

Hvis dine tanker alligevel kommer ud på et negativt sidespor en gang imellem, er det selvfølgelig ikke noget, du skal gå i panik over. Det er helt menneskeligt og sker for selv den største optimist fra tid til anden. Løsningen er heldigvis også i mange tilfælde meget simplere, end vi tror.

Når du føler dig fortabt i tankespind, skal du huske, at det netop bare er det, det er: negativt tankespind – intet andet. Det er i rigtig mange tilfælde utroligt effektivt at minde sig selv om, at det, du i dit hoved gør til kæmpe problemer, som regel ikke er så alvorlige i virkeligheden.

Et godt trick er – hvor fjollet, det end lyder – at stille sig selv spørgsmålet: Hvad ville Pippi gøre? Astrid Lindgrens højtelskede figur er nok en af verdens mest kendte optimister, og hun har altid selvtilliden i orden. Når hun står over for noget, hun er i tvivl om eller ikke kender til, bliver hun ikke bange eller usikker. Nej, hun ser en spændende udfordring og finder fattet og logisk en vanvittigt fantasifuld måde at løse den på. Lad dig inspirere af dette, næste gang, du føler dig overmandet af negative følelser og uhensigtsmæssig tvivl – for vi lover dig, at det oftest slet ikke er overtænkningen værd.