Sådan vælger du de rigtige løbetights

Hvis du er blevet bidt af at løbe, og det er noget, du praktiserer flere gange om ugen, er det vigtigt at have det helt rigtige udstyr. Det er sikkert ikke nyt for dig, at løbetøj kommer i mange forskellige prisklasser, varianter og pasformer. Der kan være mange forskellige ting at forholde sig til, når du skal købe nyt løbeudstyr, og løbetøjsjunglen kan virke uoverskuelig. Noget af det mest grundlæggende, du skal have styr på, er gode løbesko, en løbetrøje og løbetights.

Inden for hver kategori er der mange andre ting at forholde sig til. Der er dog tre overordnede, som du kan have i baghovedet, når du skal købe løbetights.

Sæsonbestemte løbetights

En af de første ting, du skal forholde dig til, er, hvilken sæson du løber i. Hvis du primært løber i Danmark eller Norden, så har du højst sandsynligt brug for forskellige løbetights til de forskellige sæsoner. Du finder både korte løbetights til de varme dage og lange løbetights til de kolde dage. Skulle du få brug for noget derimellem, kan du også få trekvartlange løbetights, som beskytter knæled på de køligere dage.

Høj kvalitet og slidstærkt materiale

Løber du ofte, er det som regel ensbetydende med, at dit løbetøj bliver vasket ofte. En vask er hård for tøjet, og det er derfor vigtigt, at dine løbetights er af høj kvalitet, og at materialet er slidstærkt. De fleste mennesker har også steder, hvor kropsdele hører hinanden. Det kan for eksempel være lårene, og derfor er det væsentligt, at løbebukserne kan holde til gnidninger.

Løbetights med plads

Når du skal købe løbetights, er det oplagt at overveje, om du har brug for plads til nogle af de ting, du skal have med ud at løbe. Det kunne for eksempel være en lomme til din husnøgle eller en lomme til en energistyrkende gel, som du vil indtage undervejs på din løbetur. Det kan også være, du skal have en mobil med, der ofte kræver lidt mere plads end en nøgle. Derfor er det vigtigt, at lommen er placeret et optimalt sted, så den ikke hindrer eller forstyrrer dit løb.

Det kan være en fordel at prøve løbetights i en butik for at finde ud af, hvilken pasform, tykkelse og længde du har behov for. For i sidste ende er det dine krav og behov, der er det afgørende, når du skal købe de helt rigtige løbetights.