Sådan håndterer du en brækket arm

Har du eller en af dine nærmeste pårørende brækket armen, så er der nogle ting, som kan være gode råd at tage med undervejs. Hvad end det er første gang en sådan ulykke er sket, eller det er ved at være rutine, så gælder rådene, da det aldrig er helt det samme for den involverede!

Accepter at noget vil ændre sig

Når man brækker armen, så er der ting, som vil ændre sig, fra den ene dag til den anden. Det er ting, man ikke kan gøre noget ved, og derfor er man i langt de fleste tilfælde blot nødt til at acceptere dem. Hvis man brækker sin dominante arm, altså den der normalt bruges til at skrive og gøre ting med, så er det kun mere træls. Her er det vigtigt at du ikke går hen og bliver frustreret, når der pludselig er ting som er mere komplicerede at gribe an end før.

Sig ikke nej til hjælp!

Hvor end det er muligt, så benyt for guds skyld hjælp. Det gælder i form af rent fysiske hjælpemidler, som et badeovertræk til arm, der kan være med til at gøre de rutinemæssige bade nemmere at håndgribe. Hjælp indebærer også de folk, som ønsker at hjælpe til, på hvad end måde de kan. Måske det er elendigt svært at sætte hår, og der er en veninde, der tilbyder at hjælpe? Eller madlavningen er blevet sværere at håndtere, og din mor eller bedstemor så kan komme med retter i stedet.

Find alternative metoder

Det er ikke alt du skal acceptere, hvis du brækker armen. Jovist er accept af at det er sket, og at ting ændrer sig vigtigt, men endnu vigtigere er det, at finde alternative metoder, til stadig at fungere i hverdagen. Lær så vidt muligt at bruge kun den ene hånd, når det kommer til de mest almindelige handlinger.