Sundhed: Sådan påvirker kaffe dit helbred

Der er mange sundhedsmæssige egenskaber ved kaffe, som har en positiv indvirkning på dit helbred. Kaffe sænger eksempelvis risikoen for at udvikle diabetes og modarbejder desuden Parkinsons, Alzheimers og depression. Listen over de positive egenskaber ved kaffe er lang, men der er også tilfælde, hvor kaffe ikke er lige så god for vores helbrd.

Danskere drikker mere kaffe end gennemsnittet

Det er ingen hemmelighed, at vi danskere er glade for kaffe. Det er ikke nogen underdrivelse, og i Danmark ligger vi faktisk på en fjerdeplads over de lande i verden, som drikker mest kaffe pr. indbygger. Det er derfor også en god idé at sætte sig grundigt ind i, hvordan kaffe påvirker helbredet. Det er eksempelvis en god idé at overveje, hvor meget kaffe du drikker, for forskning tyder på, at et for højt kaffeindtag har en negativ indflydelse på vores helbred.

Ifølge Koffee.dk er det maksimalt anbefalede kaffeindtag om dagen maksimalt på tre kopper. Det svarer til omkring 300-400 milligram koffein, og hvis du bevæger dig over denne grænse, er det ikke sundt for dit helbred. Du bør derfor overveje, om du kan skære ned for dit forbrug, hvis du drikker mere kaffe end den anbefalede mængde.

Kaffe har en række gode egenskaber

Der findes en del forskning på kaffes helbredsmæssige egenskaber, og nogle af konklusionerne er, at det har en række positive effekter på forskellige helbredsmæssige sygdomme og problemer. Du har eksempelvis en nedsat risiko for at udvikle type 2-diabetes og Parkinsons, hvis du drikker kaffe hver dag. Faktisk er risikoen nedsat med hele 25%, hvilket er en del.

Herudover kan kaffe reducere risikoen for blodpropper og blødning i hjernen med op til 10 procent, hvilket også er værd at have med i regnskabet. Forskning tyder samtidig på, at kaffe har en gunstig effekt på både Alzheimers og depression, og det kan derfor være en god idé at drikke de anbefalede mængder af kaffe, hvis du vil være sund og rask.

Pas på med kaffe, hvis du er gravid

Der er ikke meget forskning på området, men den forskning, som er foretaget, tyder på, at du ikke bør drikke for meget kaffe, når du er gravid. Til gengæld er det helt i orden at drikke koffeinfri kaffe, da det primært er koffeinen, som kan have en negativ indflydelse på fosteret, hvis du drikker det i for store mængder, når du er gravid.