Træn og bevæg dig derhjemme efter en hjerneblødning

Det er godt at holde sig aktiv og bevæge sig efter en hjerneblødning. Efter endt forløb med hjerneblødning genoptræning kan du sagtens fortsætte med at træne og bevæge dig derhjemme. Her finder du tips til, hvordan du kan holde dig aktiv.

Tips til at holde dig aktiv derhjemme

Det behøver ikke at være svært at holde dig aktiv derhjemme. Det kan du nemlig gøre på et hav af forskellige måder alt efter, hvad der passer bedst til dig. Du kan blandt andet gøre følgende:

  • Gå en tur hver dag udenfor.

    Ikke nok med at du får motion, så får du også en masse frisk luft. Du kan også vælge at cykle en tur, hvis du bedre kan lide at cykle end at gå.

  • Styrketræn derhjemme.

    Du kan ydermere vælge at styrketræne derhjemme. Det kan du gøre tre gange om ugen. Der findes mange lette styrkeøvelser, som du selv kan lave uden noget udstyr. Det kan blandt andet være armstrækninger op ad en væg, cirkelstrækninger med strakte arme eller at rejse og sætte dig fra en stol. Sidder du i kørestol? Så kan du lave lette styrketræningsøvelser med de dele af kroppen, som du kan bruge.

  • Rejs dig op og gå rundt flere gange dagligt.

    Hvis du sidder meget ned i løbet af en dag, så bør du rejse dig op flere gange dagligt og gå lidt rundt i dit hjem. Det vil være bedst, hvis du rejser dig op for at gå rundt tre gange i timen.