Undgå hovedpine fra skærmen med skærmbriller

Meget af den sædvanlige hverdag er rykket over på skærmen. Man er måske ikke vant til praktisk talt at leve sit liv på de digitale flader, og det viser sig tydeligt på kroppen. Et de tegn er hovedpine. Det får man blandt andet fra at anstrenge øjnene for meget i løbet af en dag. Når man spænder i hele kroppen, kan man derudover mærke det i ryggen, nakken og skuldrene. Heldigvis findes der løsninger.

Forebyg dine symptomer

Med skærmbriller kan man faktisk forebygge mere end man skulle tro. Skærmbriller forebygger alle de ovennævnte symptomer, fordi det giver øjnene en pause. I stedet for at de skal anstrenge sig, så kan de slappe af. Det vil man kunne mærke efter en lang arbejdsdag foran computeren. Lige pludselig vil man opdage, at den smerte i både skuldre og ryg faktisk ikke er der mere.

Grunden til, at skærmbrillen hjælper er, at den giver musklerne i øjnene en pause. I øjet sidder der en masse små muskler, som hjælper en med at stille skarpt og fokusere. Hvis man anstrenger sig lidt for meget, vil de spændinger man foretager sig i øjnene kunne forplante sig videre ned gennem kroppen.

Det optimale vil være først at få sig en synsprøve. Det vil vise om det overhovedet er synet, der er noget galt med. Hvis ikke der er noget galt med synet, kan det faktisk godt være, at det er selve holdningen, når man sidder, der er problemet. Det kan løses ved enten at se på en ny stol eller overveje, om stolens indstillinger er korrekte i forhold til skrivebordet.

Hvis det derimod er synet, den er gal med, så vil optikeren hjælpe med at finde den helt rigtige brille, som passer lige præcis til dit ansigt. Man får en individuel styrke i glassene, hvilket er en stor fordel, især hvis man finder ud af, at man har en bygningsfejl.

Brug dem jævnligt

Når man så har fået sine skærmbriller, handler det om at være konsekvent med at bruge dem. Det hjælper naturligvis at have dem på en lille smule i løbet af dagen end slet ikke. Det er en tilvænningssag, som kræver lidt tid.

Der vil dog komme et tidspunkt, hvor det virker helt umuligt at sidde foran skærmen uden sine briller. Man mærker allerede de mange gode fordele fra, at man begynder at bruge dem for første gang.