Hvad gør man, hvis strømmen går?

Dette indhold er sponsoreret.

Uanset om man er vant til at håndtere diverse problemer i sit hjem, eller man lige er flyttet hjemmefra, så kan en strømafbrydelse føre frustrationer med sig. De fleste har dog oplevet en strømafbrydelse på et eller andet tidspunkt i deres liv, og for de fleste bliver det heller ikke sidste gang. Derfor er det en rigtig god idé at vide, hvorfor strømmen går, hvad man selv kan gøre for at forhindre en strømafbrydelse, og hvad man gør, når det sker.

Derfor er der her et par gode råd, så man er forberedt, når strømmen går, og hjemmet efterlades i mørke.

Forstå, hvorfor strømmen går

Der kan være mange forskellige grunde til, at strømmen går i boligen, og det er desværre ikke alting, man selv kan løse. Strømsvigt i ens bolig vil medføre, at man ikke har el til fx lys eller elektriske apparater, og det vil man mangle, indtil fejlen bliver udbedret.

Når man snakker om strømsvigt og strømafbrydelser, så er der to forskellige typer af strømafbrydelser. Der er dem, som udelukkende rammer ens eget hjem, fx når en sikring går, eller relæet er slået fra. Men der er også dem, som rammer et meget større område – fx et helt nabolag eller endda hele byer, og det er disse svigt, som desværre er svære at gøre noget ved som privatperson.

Man kan hurtigt og nemt tjekke, hvorvidt strømafbrydelsen kun har ramt ens eget hjem eller ramt et større område. Det nemmeste at gøre er simpelthen at gå udenfor og se, om der er lys i andre boliger i nabolaget. Er der det, så er det et problem med ens egne sikringer eller relæ.

Forbered dig, før strømmen går

Der er nogle ting, som man kan gøre, så man kan forberede sig på den dag, hvor strømmen går. Selvfølgelig kan man sørge for at have en sund forsyning af stearinlys og lommelygter, men ud over det er det også en rigtig god idé at sørge for, at man har ekstra sikringer liggende. Det gør nemlig, at man nemt og hurtigt kan skifte en sprunget sikring.

Derudover er det også en rigtig god idé at tjekke sit relæ og sine sikringer årligt. Man kan selvfølgelig også tjekke sine sikringer oftere, så man kan nå at skifte sikringerne, før de går.

Hvis strømmen går

Hvis uheldet er ude, og strømmen allerede er gået, så er der mange ting, man kan gøre på stedet. Det gælder især, hvis man har et lager af sikringer i huset. Det er en rigtig god idé at tjekke, om det er sikringen, der er gået. Er det tilfældet, kan du hurtigt og nemt skifte sikringen. Går den nye sikring, så er det tegn på, at der er et andet problem. Det kan være, at et af dine elektriske apparater er gået i stykker, og i så fald er det bedst at kontakte et forsikringsselskab, før man laver andet.

Har du ikke mulighed for at udbedre fejlen, så er det et godt råd at holde både køleskabet og fryseren lukket. Det holder din mad kold i længere tid, så du ikke ender med at skulle smide maden, ud, bare fordi strømmen går.