Brystforstørrende operationer – hvad skal du vide?

Nogle danske kvinder overvejer på et tidspunkt i deres liv at få lavet en brystoperation. Der kan være forskellige grunde til, at du føler, at dine bryster er for små, men det vigtigste er, om du føler, en operation kan være en løsning. For selvom dit ydre “blot” er din skal, så er din krop et hylster, som du skal have det godt i, og som repræsenterer netop dig. I denne artikel kan du læse om gode overvejelser, du kan tage med dig.

Hvem kan få en brystforstørrende operation?

Måske er du i tvivl om, om en brystforstørrende operation er noget for dig? Det kan kun du selv svare på. Men det kan være godt at have gjort sig et par overvejelser, inden du beslutter dig for at få foretaget operationen. Det kan være, at du fra barnsben ikke har haft den største barm, eller at du har et ønske om et andet udseende af dine bryster?

Du er selv med til at beslutte, hvor store dine implantater skal være, for der findes forskellige størrelser, når det kommer til brystforstørrelse implantat. Du kan også selv bestemme, hvilken form de skal have, og hvilken profil de får. Derfor kan du på forhånd overveje, hvad der vil passe til din krop – men det kan en klinik også hjælpe dig med at tage stilling til, så du får de rette proportioner.

Godt at vide inden operationen

Inden du kan få lavet en brystoperation, skal du til en forundersøgelse af en kirurg, hvor du har mulighed for at få stillet alle de spørgsmål, du sidder inde med. Sæt dig ind i proceduren, så du er sikker på, hvad der skal ske. Det kan være en fordel at kontakte flere certificerede klinikker, så du er sikker på, at du kommer ind et sted, hvor du føler dig tryg. En god klinik vil også tale med dig om, om brystforstørrelse er det rigtige for dig i forhold til det, du gerne vil opnå med operationen.

Rent praktisk skal du også være indstillet på, at der går 10 til 14 dage, inden du kan arbejde igen. Der vil også gå en rum tid, inden du kan være fysisk aktiv på samme måde, som du kunne være inden operationen.