Plej det naturlige hår – både i paryk og det, der vokser

Hvis man gerne vil have det mest naturlige look i en paryk, kan man med fordel anskaffe en, som er fremstillet af ægte hår. Parykker, der er lavet med ægte hår, kræver dermed også ca. den samme slags pleje, som du ellers vil give dit hår. Og der er noget dejligt normalt og plejende i, at skulle gøre de samme ting ved ens paryk, som man ellers ville gøre ved sin frisure.

Her er en guide til, hvordan du plejer din naturligt hår parykker – og hvordan du dermed også kan pleje dit naturlige hår.

Plej din paryk – plej dit hår

Dit hår trænger som sagt cirka den samme pleje, hvad end det er i paryk eller ej. Det betyder, at du gerne skal have både en god shampoo og balsam, som du kan vaske håret i, der giver næring og fugt. Det er en god idé at påføre en ekstra fugtgivende hårkur fra tid til anden, ligesom at du kan afhjælpe tørt hår og slidte spidser med en god hårolie, der også giver et ekstra velduftende indspark.

Din paryk kan være farvet eller bleget lige såvel, som dit naturlige hår kan være det, og her er det en god idé at anskaffe hårprodukter, som er designet specielt til brug i farvet hår, så det får den bedst mulige pleje.

Plej dit hår og dit sind

Det kan være en voldsom omgang at pludselig stå i en situation, hvor du taber håret. Vi mennesker har det med at bære en stor del af vores personlighed og selvsikkerhed i håret, og derfor kan vores selvsikkerhed også nemt rystes, hvis vi skulle gå hen og miste håret. Her er det vigtigt med en paryk, der føles som dig, og det er vigtigt, at du giver denne paryk den rette pleje, så den holder længe.