Giv køkkenet nyt liv

Er du træt af at have det samme bord i sæbebehandlet eg og lyse farver, som alle andre også har? Du ved, det bord som både sælges i møbelforretninger og store supermarkeder, og som egentlig er meget pænt, men som også virker enormt tungt, fordi benene er brede og materialerne er kraftige? Du er ikke den eneste. Hvis det tilmed er et sæt møbler, du har haft stående i mange år, er du måske ved at være godt træt af at se på det.

Heldigvis kan møbler skiftes ud, og der findes utroligt mange forskellige spisebordssæt, man kan investere i i stedet for. Det kan være, du har lyst til at prøve noget helt nyt? Hvis børnene er flyttet hjemmefra, har I måske ikke længere brug for så meget plads til daglig. Hvis I har været vant til at skulle mase jer lidt forbi bordet, når I går ud i køkkenet, så er det måske på høje tid at finde et mindre spisebord og tilhørende stole.

Højt eller lavt?

Spiseborde behøver ikke følge de konventionelle normer, der er på området. I kan for eksempel vælge et højt bord, hvor I får noget, der næsten ligner barstole at sidde på. Bordet er typisk lidt mindre og passer godt, hvis I bare er et par stykker, der skal sidde der – og så kan I jo rykke ind i stuen til det store spisebord, hvis der kommer gæster, eller børnene er hjemme på besøg.

Det handler om at finde et sæt, hvor man både synes om bordet og sidder godt i stolene. Det er vigtigt med komfort, for du kommer til at sidde der mange gange om dagen, lige fra tidlig morgen til morgenmaden til når dagen bliver samlet op under aftensmåltidet. Det er det perfekte sted og tidspunkt at få snakket dagen igennem med familien og få en god afrunding.