Indret dit venteværelse

Det allerførste dine patienter møder når de ankommer, er venteværelset; på grund af dette, er indretningen og belysningen i dit venteværelse mere vigtig end du måske lige går og tror. Så læs med hér for lidt tips til dit perfekte venteværelse.

Venteværelse for alle – selv de mindste

Ligesom du har Stetoskoper til de små, skal venteværelset også være børnevenligt; især fordi det oftest er de helt små der er allermest utrygge ved fremmede og dermed også deres læge. For at gøre oplevelsen så rar som mulig for børnene – selv inden de får en hoppebold eller slikkepind til sidst i konsultationen – kan du lave et designeret legehjørne med lidt legetøj og et blødt tæppe på gulvet, så det virker indbydende.

Møbler og komfort

Det er ret udbredt viden, at der ikke er ret mange mennesker der glæder sig til at komme til lægen eller tandlægen og netop derfor er det essentielt at der er behagelige siddepladser, så det bliver lettere at slappe af. Sørg for at have en form for garderobe (hvis du har plads), så folk kan lægge deres frakker fra sig og gøre sig det behageligt – en garderobe kan blot være et par knagerækker, men hvis du har plads kan du hænge en metalstang op med bøjler, for et sofistikeret udtryk.

Ved siden af dine komfortable stole, kan du placere borde til opbevaring af tasker mens dine patienter venter – hér kan også ligge lidt forskelligt læsestof, som modeblade eller bøger man kan skimme. Et par planter i vindueskarmen eller på et sidebord i lokalet er også en rigtig god idé, hvis du kan huske at vande dem.

Udover møblerne, er lyset rigtig vigtigt: et behageligt varmt lys – som du selv ville kunne holde ud i din egen dagligstue, kan gøre en verden til forskel. Folk har tendens til at slappe mere af i naturlig og varm belysning.