Giv stuen nyt liv

Synes du, at du hver eneste dag sætter dig i sofaen og bare ser det samme, som du har set de sidste mange år? Det er nok heller ikke helt forkert. Det er de færreste, der har lyst eller råd til at skifte sofaen og lænestolen hvert eneste år, men til gengæld kan du gøre mange andre ting, der kan give luft eller nyt liv i indretningen. Hvis du har en reol, kan du starte med at arbejde med opsætningen af den. Åbne reolsystemer giver mulighed for blandt andet at lege med, hvordan bøgerne står sorteret, eller om der skal være træfigurer og små vaser i rummene.

Hvis det er møblerne, du godt kunne tænke dig at ændre lidt på, kan du starte med at kigge på de puder, I har. Mange vælger puder i neutrale, klassiske farver, men du kan sagtens give lidt ekstra ved at vælge nogle farver, der skiller sig ud og danner kontrast.

Hvilken pude skal jeg vælge?

Der findes lige så mange forskellige puder, som der findes sofaer, og du kan også selv ændre gamle puder vil at give dem nye betræk. En pude er ikke bare en pude – du har garanteret en favorit, ligesom du har en holdning til, om den skal være aflang eller kvadratisk eller endda rund. Med et betræk i rigtig god kvalitet kan du sagtens have en pude til at holde i mange år. Langt de fleste betræk kan også tages af og vaskes, så de holder sig pæne og rene.

Du kan overveje, om du skal have en plaid eller et tæppe i samme farve eller mønster som puden. Det skaber en rød tråd og får tingene i stuen til at hænge sammen, selvom farverne måske ikke er nogen, du ellers ville have overvejet at få ind i dit hjem. Det er altid værd at prøve noget nyt!