Guiden til skolelederen, der vil optimere skolen

Som skoleleder kan hverdagen uden tvivl godt gå hen og blive enormt travl, da der jo er en masse forskellige ting, som skal ordnes og ses til. Det er dog vigtigt, at du stadig er opmærksom på, hvad der kan gøres, for at skolen optimeres, og eleverne vil få en endnu bedre læring. Læs videre her for at finde ud af, hvad du som skoleleder kan gøre, for at optimere skolen.

Send lærerne på kurser

Der er flere forskellige ting du som skoleleder kan overveje at gøre, for at kunne forbedre skolen – og en af dem er at have fokus på lærerne. Det er jo disse, som i hverdagen håndterer børnene, og det er vigtigt, at de er klædt så godt som muligt på til denne opgave. Du kan derfor overveje sommetider at sende dem afsted på kurser, der kan give dem gode værktøjer og metoder, de kan benytte i hverdagen.

Har skolen en specialklasse eller lignende, hvor elever med indlæringsvanskeligheder kan samles for at få en tryg ramme for læring? Så er dette rigtig godt. Hvis du ønsker at klæde lærerne godt på til at kunne hjælpe disse elever så godt som muligt i hverdagen, kan du overveje at sende dem på noget som et low arousal kursus. Her vil de kunne lære mere om, hvordan de kan hjælpe elever med specielle behov til en bedre hverdag, hvor de trives godt.

Optimering af klasselokalerne

Der er også andre ting du som skoleleder kan overveje, for at optimere skolen. Det kunne for eksempel være noget som optimering af de forskellige klasselokaler, som du skal overveje. Det kan blandt andet være, at der skal findes nogle nye borde eller stole? Det er nemlig vigtigt, at dette er ordenligt, da det kan have en stor indflydelse på elevernes hverdag, hvis det ikke er.