Hjemmekontoret i fremgang

stol

Mange af os har oplevet hjemmearbejde i det seneste års tid. Som med alt andet så er der blandede holdninger til det. For nogle har det været forfærdeligt. For andre har det været lykken.

Nogle har endda opgivet deres arbejdsplads i virksomheden permanent og er rykket hjem i stedet for.

Arbejdsgiverne har været nødt til at justere hele strukturen i arbejdsgangen, for at de ansatte kunne arbejde hjemmefra, mens Corona hærgede.

Det har nu ryddet vejen lidt, så det flere steder er blevet muligt at arbejde hjemmefra i stedet for at møde ind i virksomheden.

Vil du arbejde hjemmefra?

Kunne du tænke dig selv at styre din tid og sidde i dit eget hjemmekontor?

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv om du kan undvære det kollegiale i hverdagen.

For det må nok være den største omkostning ved at arbejde hjemmefra. Man går glip af det sociale samvær.

Til gengæld skal man ikke forholde sig til andre mennesker og er ikke styret af pauser og deadlines indenfor den normale arbejdstid.

Men det kræver stor selvdisciplin ikke at lade sig forstyrre af de almindelige gøremål i hjemmet.

Så det er vigtigt at kende sig selv og eventuelt sørge for nogenlunde faste arbejdstider og rutiner. Som man selvfølgelig nemt kan ændre på, hvis behovet skulle vise sig.

Freelancerens hjemmekontor

Som freelancer har du ikke en arbejdsplads i en virksomhed. Du må selv skaffe kunder og selv skaffe alt det nødvendige til dit hjemmekontor.

Kontorartikler skal indkøbes. Møbler, computer, printer og alt derimellem. Til gengæld bestemmer du selv, hvordan dit kontor skal se ud og ikke mindst hvor mange penge du vil bruge på det. Du kan altid opgradere, når pengene begynder at strømme ind.

Det perfekte hjemmekontor

Det perfekte hjemmekontor er det kontor, der passer til dig. Hjemme hos dig selv kan du nemlig helt selv bestemme, hvordan din arbejdsplads skal se ud.

Det er dog en god idé at adskille hjem og bolig lidt for at undgå forstyrrelser. Er det ikke muligt kan man bruge en foldeskærm, som nemt kan flyttes rundt på.

Mangler du plads kan du f.eks. bruge et væghængt bord.

Møblerne til dit hjemmekontor må meget gerne være personlige, men de skal være ergonomisk korrekte.

Belysningen fungerer bedst, hvis der både er dagslys via et vindue og et kunstigt blidt lys.

Det bedste vil være et stort vindue med skrivebordet lige foran. Det vil give rigeligt med lys og du får mulighed for at koble af, ved at kigge ud af vinduet, mens du tænker kloge tanker.

Du kan gøre dit kontor så personligt som du har lyst til. Du skal være der i mange timer.

desktop

Så farver, malerier, nipsting, planter og selve indretningen skal kunne give dig ro til fordybelse.

Nogle har brug for, at der er rimeligt opryddet og orden i omgivelserne.

Så det er vigtigt at tage hensyn til opbevaring, hvis du er et ordensmenneske.

Ergonomien skal tages med hjem

Ergonomi er vigtigt. Det er vigtigt at bruge de rigtige siddestillinger samt at bevæge sig efter behov. Der er ikke nogen kollega til at prikke dig på skulderen og hviske formaninger om din siddestilling.

Det er næsten uundgåeligt at købe et hæve-sænke bord. Det er rigtigt godt at stå op under arbejdet. Det skyldes at vi så er i konstant bevægelse og hele tiden skal finde vores balancepunkt.

En god ergonomisk kontorstol er også nødvendig. Et skift mellem disse to giver den største variation i dine arbejdsstillinger.

Du skal jo gerne kunne holde til dit drømmejob i mange år frem.