Hvordan vælger du den bedste hundeforsikring?

hvalp-hunde-forsikring-koebstaederne

I Danmark er det lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring fra den dag, du overtager din hund – og du skal have den i hele hundens levetid. Den dækker erstatningen, hvis din hund gør skade på andre mennesker, deres dyr eller deres ejendom.

Hvad er prisen på en god hundeforsikring?

Som hundeejer er det lovpligtigt, at du har en hundeansvarsforsikring fra den dag, du overtager din hund. Den koster ikke meget – typisk mellem 350 kr. og 500 kr. om året, og derfor er der nogle, der i første omgang nøjes med den.

Men hundeansvarsforsikringen dækker dog kun erstatningen, hvis din hund gør skade på andre mennesker, deres dyr eller deres ejendom. Et godt eksempel kunne være, at din hund bider en forbipasserende i benet, eller den løber ud på gaden og vælter en cyklist.

Vil du også have dækket dyrlægeudgifterne, hvis din hund bliver syg eller kommer ud for en ulykke, skal du have det, man i daglig tale kalder en fuld hundeforsikring. Den inkluderer nemlig både hundeansvarsforsikring og syge- og ulykkesforsikring. Prisen på en fuld hundeforsikring ligger mellem 1.550 kr. og 3.100 kr. om året og afhænger af din hunds race.

Overvej også en syge- og ulykkesforsikring

Hvis du vil undgå høje dyrlægeudgifter, er det også en god idé at købe en tilvalgsdækning, der dækker, hvis din hund bliver syg eller kommer ud for en ulykke – her dækker hundeansvarsforsikringen nemlig ikke.

Typisk kan man få en syge- og ulykkesforsikring som et tilvalg, men nogle forsikringsselskaber tilbyder også en fuld Hundeforsikring, som både inkluderer den lovpligtige hundeansvarsforsikring og en syge- og ulykkesforsikring. Så er du dækket, hvis din hund fx bliver kørt over og skal opereres og genoptrænes, eller hvis din hund får en infektion og skal have penicillin.

Vælg en forsikring med fri adgang til dyrlæge

Nogle hundeforsikringer inkluderer også fri adgang til online dyrlæge, uden at du skal have penge op af lommen. På den måde kan du starte med at tage en video-konsultation og få en professionel vurdering, før du booker tid hos din sædvanlige dyrlæge.

Du kan også bruge en online dyrlæge, når du bare har helt almindelige spørgsmål om din hunds kost, adfærdsændringer, eller hvis du savner gode råd til hundetræning. En sådan konsultation hos dyrlægen koster nemt over 700 kr. Med andre ord er prisen for hundeforsikringen hurtigt tjent ind her.