Sådan finder du den bedste lønsikring

loensikring-koebstaedernes-skygge-strand

Mange har opdaget, hvorfor det er vigtigt at have en lønsikring. Men hvordan finder du den, der er bedst og billigst? Få svaret her.

Der er mange lønsikringer på markedet. Men i stedet for at se på, hvilken der er bedst og billigst, bør du vælge den, der passer bedst til dig – og generelt være OBS på de ting, der presser prisen i vejret.

Du har selv stor indflydelse på prisen

Prisen på din lønsikring afhænger især af to ting. Hvor stort et beløb, du ønsker at få udbetalt hver måned, og hvor længe du ønsker at være dækket. Som tommelfingerregel kan man sige, at jo højere udbetaling og jo længere dækningsperiode du vælger, desto højere pris.

Nogle forsikringsselskaber stiller en prisberegner til rådighed, hvor du hurtigt kan beregne, hvad en lønsikring vil koste dig alt afhængig af det beløb og den dækningsperiode, du vælger. Derudover skal du huske, at du kan trække det beløb, du betaler for din lønsikring, fra i skat.

Undersøg om der er krav om a-kasse

Nogle forsikringsselskaber har krav om, at du er medlem af en helt bestemt a-kasse, før du kan købe lønsikring hos dem. Vil du undgå bøvl med at skifte a-kasse, er det en god idé at købe lønsikring hos et forsikringsselskab, hvor du frit kan vælge a-kasse.

Vil du ikke have nogen a-kasse, kan du godt få en lønsikring uden krav om a-kasse. Den udbydes dog kun af ganske få selskaber og er markant dyrere end en almindelig lønsikring.

Tjek, at du er dækket ved sygdom

En anden ting, som mange overser, er, om deres lønsikring også dækker ved sygdom. Nogle forsikringsselskaber dækker nemlig ikke, mens andre både dækker, hvis du mister dit job pga. sygdom eller hvis du bliver syg og kommer til skade, mens du er arbejdsløs.

Husk at spørge ind til det, eller vælg en lønsikring, hvor det tydeligt fremgår, at den også dækker ved sygdom.

Vær OBS på kvalifikationsperioden

Langt de fleste lønsikringer har det, man kalder en kvalifikationsperiode. Det indebærer, at du ikke har ret til at få udbetalinger fra din lønsikring lige med det samme. I stedet går der en periode, hvor du kvalificerer dig, dvs. optjener retten, til at få udbetalt din lønsikring.

Normalt er kvalifikationsperioden på 9-12 måneder. Dvs. at du kan få udbetalinger fra din lønsikringer 9-12 måneder efter, at din forsikring er trådt i kraft.

Du kan godt få en lønsikring med en kortere kvalifikationsperiode, men den vil som regel være markant dyrere. Desuden vil det ofte være sådan, at du ikke kan få udbetalt din fulde lønsikring, hvis du fx mister dit job allerede 3 måneder efter, forsikringen er trådt i kraft.

På den måde kan nogle lønsikringer altså lyde bedre, end de egentlig er.