Lav dit eget fitnesscenter hjemme i privaten

Rigtig mange danskere har et abonnement til et fitnesscenter, som de aldrig bruger. Det faktum er kun blevet yderligere understreget de seneste år, hvor hjemmeundervisning og -arbejde er blevet mere almindeligt, og hvor det kniber med motivationen til at tage i fitness. Denne motivation kan ofte skyldes, at transporten til og fra centeret er for lang, og i det tilfælde kan man få en undskyldning mindre, hvis man forsøger at lave sit eget fitnesscenter hjemme i privaten.

Det lyder måske voldsomt at stille et helt fitnesscenter op derhjemme, men i virkeligheden har man ikke brug for så mange remedier for at kunne træne varieret – og det er meget nemmere at motivere sig selv, når man kun skal gå ned i kælderen eller ind på værelset for at træne.

Gå efter det alsidige fitnessudstyr

Som allerede nævnt behøver man ikke ret mange remedier for at kunne træne effektivt og varieret indenfor hjemmets fire vægge. Her kommer man ofte langt med en god og justerbar træningsbænk samt et sæt håndvægte af varierende tyngde – og hvis man supplerer med elastikker og en træningsmåtte, så har man i virkeligheden hovedingredienserne til et fitnessrum derhjemme.

Indenfor den store verden af fitness findes der utallige maskiner og andet udstyr, som man kan fordybe sig i, men hvis man får styr på det basale, så er det bare øvelserne, man skal finde. Derfor kan det være en god idé at søge råd og vejledning på en side som f.eks. https://fitnesshelp.dk/ eller andre steder, hvor man finder både kvalitetsfyldt udstyr og gode, nemme øvelser til hverdagens træning.

Gør træningen til et fast indslag i hverdagen

Når man har fundet diverse remedier, der giver mulighed for alsidig træning, så handler det om at komme ind i et godt træningsflow, hvor træningen bliver en naturlig del af hverdagen. Denne del er måske den sværeste, da det er meget lettere at smide sig på sofaen end at løfte vægte i rummet ved siden af – og derfor handler det om at sætte sig nogle klare mål, der kræver, at man holder træningen ved lige. Den faste træning hver dag er virkelig noget, der kan gøre underværker, og her spiller motivationen og ens egne mål en stor rolle i, at man lykkes.

Hvilke mål, man bør sætte sig, afhænger meget af, hvor man er i sit liv og i sin træning. Det er meget individuelt, hvad man finder motiverende, og mange kan have en tendens til at sætte et for let mål, fordi de ikke tør drømme stort. Her handler det om at smide janteloven lidt til side og sætte sig et ambitiøst mål, der kræver, at man virkelig holder sig til ilden. Der er masser af inspiration at hente på nettet, hvis man mangler et godt mål med sin træning, og det er bare med at lade sig inspirere, hvis man vil ind i et godt træningsflow.