På vej på efterskole?

Sidder du med en bekymret teenager derhjemme, som gerne vil skrives op til efterskole, men som alligevel ikke helt ved, hvad det indebærer? Der er mange gode grunde til at tage et år på efterskole, hvor man kan dyrke sine interesser og få en masse nye venner fra alle dele af landet. Men det kan være svært at sætte ord på, hvad efterskole er, så her kommer en lille hjælp til dig, som ønsker praktisk information, man kan forholde sig til.

Pakkeliste

Flere ting, gør sig gældende, uanset hvilken efterskole, man overvejer. En af dem er, hvad man skal medbringe. Se en pakkeliste til efterskole, og læg mærke til de forskellige kategorier, som gør det let og overskueligt at se, hvad man mangler. De fleste efterskoler kræver nogenlunde det samme, men visse har tilføjelser, hvis de har nogle linjer eller valgfag, som kræver bestemt tøj eller udstyr. Det er vigtigt at bemærke, når du studerer efterskolernes hjemmesider med dit barn.

Forventninger

Det er altid en god idé at tage ud og besøge skolen, før der bliver taget en beslutning. Oftest kan det mærkes, om man føler sig tilpas, ved blot at gå lidt rundt og møde nogle elever. Efterskolen skal føles som ens andet hjem, og det bliver bogstavelig talt et hjem for dit barn i et helt år. Så tag den tid, det tager, før I skriver vedkommende op til noget bestemt. Det bedste, man kan gøre, er at tale med nogen, som enten går eller har gået på efterskole. De kan give et unikt indblik i, hvad efterskole har gjort for dem, og hvad man skal forvente. Det er nemlig ofte forventningerne, som kan være svære at forholde sig til, når man er ung og usikker. Her er det vigtigt, at du er en støttende forælder, så dit barn føler sig tryg i at kaste sig ud i noget helt nyt.