Tre sjove ting balloner også kan bruges til

De fleste af os kender og elsker ballonen for dens primære formål, nemlig som festlig og farverig dekoration til fødselsdage, jubilæer, bryllupper og andre festlige anledninger. Balloner er nemlig for mange blevet en helt uundværlig del af oppyntningen til enhver slags fejring, men vidste du, at ballonerne kan bruges til meget mere end pynt?

De sjove, svævende dekorationer besidder nemlig egenskaber, der betyder, at de faktisk kan bruges til både praktiske, dekorative og kreative formål, du nok ikke lige havde tænkt over. Har du lige holdt fest og har købt lidt for mange balloner ind? Der er ingen grund til bare at sprænge ballonerne og smide dem ud med det samme. Du kan nemlig med fordel bruge restlageret til noget sjovt og kreativt. Læs med her og bliv inspireret. God fornøjelse!

Brug ballonen som kreativ form

Ballonens mulighed for at blive bøjet og formet, præcis som du vil have det, betyder, at den kan benyttes som form til forskellige kreative og håndværksmæssige projekter. Der er mange muligheder for at arbejde med forskellige metoder og materialer, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for ballonens anvendelsesformål.

Læg eksempelvis en tynd belægning af gips udenom den oppustede ballon for at kunne skabe et smukt, personligt påskeæg, som efterfølgende kan males og dekoreres, præcis som du ønsker.

Ballonen kan også bruges som et alternativt maleredskab. Dyp overfladen i maling for at opnå en glat overflade og organiske former eller fyld maling ind i ballonen og opnå et mere råt, ekspressivt udtryk i din kunst.

Brug ballonen som dekorationsmateriale

Ballonens farverige overflade og bøjelige materiale betyder, at den med fordel kan benyttes til at personliggøre og pynte forskellige genstande i dit hjem. Du kan eksempelvis rulle balloner rundt om møbelben for at give en kedelig stol eller et trist bord et ekstra pift og lidt ekstra farve. Ballonerne kan fastgøres med lidt trælim, og den bløde gummioverflade betyder, at de endda giver lidt ekstra beskyttelse til dine gulve.

Brug ballonen som farverig drinkkøler

Balloner kan faktisk også bruges til selve festen som noget andet end ren dekoration. De er nemlig yderst effektive som en slags udvidede isterninger, der kan holde drinks og drikkevarer kolde på farverig og festlig vis. Selvom de fleste balloner nok vil være en smule for store til at køle enkelte drinks ned, kan de helt sikkert benyttes til at nedkøle en større punchbowle eller holde mange drikkevarer kølige i en termoboks eller skål.

Du har forhåbentlig fået gode idéer og er klar til at give dine balloner nyt liv med et hobbyprojekt eller to. Held og lykke med projektet!