Skal du træne op til Royal Run?

Royal Run er efterhånden blevet meget populært. Både fordi der er noget fællesskab omkring det, når kronprinsparret også løber, og fordi der er distancer for enhver. Du kan vælge at løbe 1 mile, 5 km og 10 km. Så der er rig mulighed for at kunne træne op til en af distancerne. Royal Run er i år den 6. juni og foregår i Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved, København/Frederiksberg og Bornholm. Der er derfor også mange muligheder for at kunne være med, lige meget hvor i landet du bor.

Når du starter med at løbetræne, er det en rigtig god ide at sætte sig et mål. Vil du gerne løbe til Royal Run, har du allerede det på plads. Så skal du bare vælge, hvilken distance du vil træne op til. Du har nu sat dig et mål: du vil kunne løbe one mile, 5 km eller 10 km inden den 6. juni. Du har også givet dig god tid til at træne op til det, hvis du starter nu. På denne måde behøver du ikke presse dig selv alt for meget, men kan starte stille og roligt ud.

Når du skal i gang med at løbetræne kan det også være en rigtig god ide at have det rigtige udstyr. Løbetøj, du finder behageligt, er for det første vigtigt. Du får svært ved at motivere dig selv til at tage ud på en løbetur, hvis du hader dit løbetøj. Det kan også være en god ide at have løbetøj til både varmt og køligt vejr – på denne måde mister du undskyldning om, at det er for koldt eller varmt til at løbe. Gode løbesko er selvfølgelig også vigtigt! Det er vigtigt at finde løbesko, som sidder godt på dine fødder og som du løber godt i. Det kan være en god ide at købe disse i en fysisk butik, da personalet derved kan vejlede dig til de helt rigtige løbesko.

Til sidst er det vigtigt at have tålmodighed. Du kommer ikke til at nå dit mål på en uge eller to, og det er helt okay. Tag det stille og roligt, så du ikke ender med skader og overbelastninger. Løb et par gange om ugen, som det passer ind i dit skema.

Hav et godt løb til Royal Run!